Openingsviering Generaal kapittel in kapel Oude Dijk

De congregatie van Zusters van Liefde is een internationale organisatie. De congregatie is weliswaar 190 jaar geleden in Tilburg begonnen, maar sindsdien heeft dit Tilburgse initiatief in talloze landen navolging gekregen. Van 4 tot en met 14 juli vindt het zgn. Generaal kapittel plaats; een samenkomst van zusters uit landen waar de congregatie nog actief is, met als doel het kiezen van een nieuw internationaal (generaal) bestuur voor de komende zes jaren. Tijdens het kapittel komen ook onderwerpen als de constituties, statuten, financiën, werkgroepen, materiële en immateriële toekomst van de congregatie aan de orde. Het Generaal kapittel is op 4 juli met een eucharistieviering in de kapel aan de Oude Dijk officieel begonnen. Zusters uit Brazilië, Timor Leste, Indonesië, Filippijnen, USA, België en Nederland waren daarbij aanwezig. Pastor Theo te Wierik ging voor.  Tijdens de viering verzorgden verschillende delegaties een bijdrage in de vorm van dans en zang. Al met al een mooie, feestelijke start van het Generaal kapittel 2023.