Spiritualiteit

Pijlers van onze spiritualiteit: barmhartigheid, eenvoud en godsvertrouwen

Wij, Zusters van Liefde, streven ernaar te leven en werken vanuit barmhartigheid, eenvoud en godsvertrouwen. Gastvrijheid en gemeenschappelijkheid vloeien daaruit voort. Vanuit deze grondhouding zetten wij ons in voor de kwetsbaren in de samenleving. Dit doen wij in de geest van totale beschikbaarheid.

Liefdewerken

Als Zusters van Liefde in Nederland hebben wij ons altijd actief ingezet voor de mens in nood. Meestal op het gebied van opvoeding, onderwijs, verpleging en verzorging en maatschappelijk werk. De hoge leeftijd van veel zusters maakt een actieve inzet nu niet meer mogelijk.

Verbondenheid

Het charisma van barmhartigheid, eenvoud en godsvertrouwen is van alle tijden. Het kloosterleven in Nederland is weliswaar aan het verdwijnen, maar veel mensen zijn op zoek naar spiritualiteit, kunnen en willen zich op allerlei manieren verbinden met dit charisma en de zusters. Minder gebonden, meer individueel maar niet minder waardevol.

“Schilderen is bidden in mezelf

“Ik was altijd met mensen in de weer, in Nederland en lange tijd ook in Brazilië. En toch…zo lang ik al mijn schilderhobby beoefen schilder ik ze niet. Ik schilder alleen maar landschappen. Juist omdat ik naar mensen ga, denk ik. Schilderen is voor mij bidden in mezelf.” – zr. Tarcise Lippus –