Welkom

Welkom

Welkom bij de Zusters van Liefde in Tilburg. Ontdek hier meer over onze congregatie, ons leven, werk en historie. De congregatie is een internationale organisatie die zich inzet voor onder andere onderwijs, ziekenzorg, bejaardenzorg, maatschappelijk werk en pastorale zorg. Van 1832 tot ver in de twintigste eeuw waren de Nederlandse zusters hierin nationaal en internationaal zeer actief. Inmiddels zijn we met pensioen en zijn onze taken overgedragen aan leken. In andere landen gaan Zusters van Liefde door met het geven van onderwijs en het verplegen van zieken.

Wij streven ernaar te leven en werken vanuit barmhartigheid, eenvoud en godsvertrouwen. Gastvrijheid en gemeenschap vloeien daaruit voort. Vanuit deze grondhouding zetten wij ons in voor armen, zieken, gebrekkigen en noodlijdenden. Met een luisterend oor, een open oog en een groot hart voor de tekenen van de tijd. Dit doen wij in de geest van totale beschikbaarheid.

“Geen zuster hoor… ik ben gewoon Thea”

Friezen hebben geen gefrutsel voor en achter de naam. Het woord ‘zuster’ doet me ook denken aan de tijd dat ik in de verpleging werkte. Maar ik ben op mijn 60e met vervroegd pensioen gegaan.”

                        Thea Kortendijk