Beelden Jesualda

Zr. Jesualda

Na haar werkzame leven als docent tekenen en kunstgeschiedenis aan de middelbare meisjesschool in Amsterdam, volgde zr. Jesualda de beeldhouwklas aan de Amsterdamse Rijksacademie. In 1966 was zij een erkend beeldhouwster. Zr. Jesualda kreeg met name bekendheid met haar bronsbeelden en bronzen koppen. Zo maakte ze onder meer bronzen beelden van koningin Beatrix en koningin Juliana. Ook vereeuwigde ze acteurs als Toon Hermans en Mary Dresselhuys.

Beeldencollectie Jesualda

Het moederhuis aan de Oude Dijk in Tilburg biedt onderdak aan de beeldhouwwerken en tekeningen van zr. Jesualda Kwanten (1901 – 2001). Momenteel wordt gewerkt aan een virtuele presentatie van het werk van zr. Jesualda. U kunt hier alvast een voorproefje nemen.

BEELDENCOLLECTIE JESUALDA

Het moederhuis aan de Oude Dijk in Tilburg biedt onderdak aan de beeldhouwwerken en tekeningen van zr. Jesualda Kwanten (1901 – 2001). Na haar werkzame leven als docent tekenen en kunstgeschiedenis aan de middelbare meisjesschool in Amsterdam, volgde zr. Jesualda de beeldhouwklas aan de Amsterdamse Rijksacademie. In 1966 was zij een erkend beeldhouwster. Zr. Jesualda kreeg met name bekendheid met haar bronsbeelden en bronzen koppen. Zo maakte ze onder meer bronzen beelden van koningin Beatrix en koningin Juliana. Ook vereeuwigde ze acteurs als Toon Hermans en Mary Dresselhuys.

Momenteel wordt gewerkt aan een virtuele presentatie van het werk van zr. Jesualda. U kunt hier alvast een voorproefje nemen.

PUBLICATIES OVER HAAR WERK

  • In het informatieblad ‘Zusters’, april 2013 staat het artikel: “Beatrix vereeuwigd door zr. Jesualda Kwanten.”(pdf)
  • Een bezoekster van het beeldenmuseum schreef het artikel: “Zr. Jesualda Kwanten: Mijn roeping is: goed kijken.”(pdf)
  • Ook is er een boek over het werk van zr. Jesualda, met daarin fraaie foto’s van een groot aantal beelden van haar hand.
    Werk van Jesualda, 1982-1989, met een voorwoord van A. Viruly. Tilburg, 1982