Geloofsgesprek KRO vanuit kapel Zusters van Liefde

Op zondag 21 juni werd het Geloofsgesprek (KRO/NCRV) o.l.v. Leo Fijen rechtstreeks uitgezonden vanuit de kapel van de Zusters van Liefde in Tilburg. Peter van der Weijde is pastoor in Sneek en 25 jaar priester. Hij wil bij zijn jubileum op Vaderdag een ode brengen aan de zusters van liefde uit Tilburg. Zij hebben in Friesland jarenlang hun beste krachten gegeven aan gezinszorg en onderwijs en daarmee als ´moeders´ hele generaties Friezen opgevoed. Hij en Peter van der Weijde ontmoeten in Tilburg zuster Christellla Temmink, zuster Bernadette Oostveen, zuster Celine Welten, zuster Thea Kortendijk en zuster Dorine Drost die in Friesland gewerkt hebben en hun leven gegeven hebben aan dit werk van barmhartigheid. Ze vertellen ook hoezeer het coronavirus bij hen heeft toegeslagen. Maar liefst 12 medezusters verloren het leven en moesten in eenzaamheid sterven. Het enige wat de zusters konden doen was bij de uitvaart een 1,5 mtr-erehaag vormen naar de begraafplaats achter het klooster. Bekijk hier de uitzending.