Compassieprijs 2023 voor Riemer Brandsma (17)

De compassieprijs is een initiatief van de Beweging van Barmhartigheid en wordt jaarlijks toegekend aan een persoon of organisatie die in staat is om ‘harten te verwarmen, mensen te verbinden en welzijn te bevorderen’. Ieder jaar is er een ander thema en een andere doelgroep. Dit jaar waren scholieren de doelgroep en was het thema werken aan een betere wereld. Toen scholier Riemer doorkreeg dat er echt wat moet veranderen om de klimaatcrisis de kop in te drukken, kwam hij met verschillende initiatieven om samen met jongeren te werken aan duurzaamheid en klimaatverandering. Binnen zijn school (MHV Wageningen) heeft hij duurzaamheid structureel op de kaart gezet. Dit heeft ertoe geleid dat de school meedoet aan het internationale Eco-school-programma. Leerlingen worden uitgenodigd om in actie te komen en te ervaren welke bijdrage zij kunnen leveren aan een duurzame samenleving. Hierbij ontdekken ze hun eigen waarden, interesses en talenten. Ook is Riemer vanaf 2021 klimaatburgemeester van Wageningen.

www.bewegingvanbarmhartigheid.nl/compassieprijs