Schommelen tijdens Open Monumentenweekend

In het weekend van 11 en 12 september maken de Zusters van Liefde deel uit van de Open Monumentroute in Tilburg e.o. Dit jaar staat er aan de Oude Dijk in Tilburg een schommelstoel met geluidsfragment en is de podcast van zr. Antonette van Uden te beluisteren. Ook kan men d.m.v. een QR-code de kapel en het museum zien en hangt er een stukje onderwijshistorie aan de hekken in de Kloosterstraat. In Tilburg ligt  de focus op kloosters, vanwege Brabants Kloosterjaar 2021. Er zijn twee kloosterfiets- (of loop)routes te volgen langs maar liefst 49 (voormalige) kloosters in Tilburg, Berkel-Enschot, Udenhout en Biezenmortel. Meer informatie is gratis af te halen bij VV Tilburg en bij het TijdLab in de LocHal of kijk op www.openmonumentendag.nl

De schommelstoel is het resultaat van een samenwerking met Fontys ArtCoDe. Student Sophie Hoogmoet heeft met deze stoel de balans willen duiden tussen waar de zusters gezamenlijk voor staan en tussen ieders persoonlijke werk destijds in de zorg, het onderwijs en in maatschappelijk welzijn. De schommelstoel staat er een paar dagen en verhuist dit najaar naar de LocHal, waar een tijdelijke expositie van de Zusters van Liefde gaat plaatsvinden.