Zusters van Liefde bij Namen en Nummers

De Zusters van Liefde hebben van 13 Joodse oorlogsslachtoffers uit Tilburg hun levensverhaal opgezocht en voor hen 13 naambordjes gemaakt die op 3 september bij de herdenking in het Spoorpark een plekje krijgen. Deze naambordjes worden dan, samen vele andere, op een grote stadplattegrond gelegd; zo worden de slachtoffers van de Holocaust symbolisch weer even ‘thuis’ gebracht. “Indrukwekkend,”  vertelt zr. Birgitte Meeus, “om hieraan mee te mogen werken. Ik heb in het naambordje voor Cornelia hartjes verwerkt, want zij wás barmhartigheid.” 

Dit hebben de zusters gedaan na een oproep in het kader van het project Namen en Nummers, dat eerder in Amsterdam plaatsvond. Tilburg is de eerste Brabantse stad die meedoet. Portretten van de slachtoffers die de Zusters herdenken en hun naambordjes kunt u bekijken op: Wie is er herdacht @ Namen en Nummers

Komt u ook naar de herdenking? Lees meer op programma — Verhalis