Zusters van Liefde 187 jaar

Honderd bloemen stonden klaar, bij de feestelijke viering van de 187ste Stichtingsdag van de Congregatie van Zusters van Liefde op 23 november jl. Honderd verschillende bloemen, ieder uniek, samen één kleurrijk boeket vormend. Een metafoor waar de zusters zich in herkennen. Ook ieder uniek, met elk een eigen levensverhaal. Maar in gemeenschap met elkaar verbonden tot één geheel. Samen sterk in hun keuze voor eenvoud, barmhartigheid en godsvertrouwen.

23 november Stichtingsdag

Ruim 80 zusters vierden het feit dat op 23 november 1832 de Congregatie gesticht werd. Door pastoor Johannes Zwijsen naar aanleiding van de miserabele toestanden die hij zag bij vooral kinderen van arme textielarbeiders. Drie zusters startten onder zijn leiding met onderwijs, ziekenzorg, bejaardenzorg, maatschappelijk werk en pastorale zorg. Tot ver in de twintigste eeuw hebben de zusters – in hoogtijdagen waren ze met 4000 – dit werk voortgezet. Nu genieten ook de zusters na een leven van hard werken, van een welverdiende oude dag.

Hoopvol
De viering van de 187ste Stichtingsdag was er een met hoopvolle woorden, ingetogen samenzang, een terugblik op de recente verbouwing en verhuizing en – het was immers feest – koffie met een heerlijk gebakje.

Klik hier voor enkele foto’s van de viering.
Bekijk hieronder de film van de officiële opening en inzegingen van de nieuwbouw.