Zr. Marinette geëerd in jubileumboek

Het Sint jans gasthuis (SJG) in Weert bestaat 150 jaar. Ter gelegenheid daarvan is een jubileumboek uitgebracht. Op woensdag 13 november jl. reisde een gezelschap van het SJG af naar Tilburg om het eerste exemplaar van deze jubileumuitgave te overhandigen aan Zr. Marinette Tibben. Zr. Marinette (93), voormalig hoofd van de operatiekamers, is de laatste nog levende kloosterzuster die gewerkt heeft in het SJG.
“We wilden heel graag aan haar het eerste boek overhandigen,” aldus Wencke van der Werf, bestuurssecretaris SJG Weert en lid van de jubileumcommissie: “Wij maken allemaal onderdeel uit van de geschiedenis van SJG Weert, maar die van haar is wel heel bijzonder.”
‘Drie nonnen, twee weldoeners en een liefdeshuis’
De jubileumuitgave heeft de titel ‘Drie nonnen, twee weldoeners en een liefdeshuis” en is in opdracht van SJG Weert geschreven door Bas Poell. Het doet op geheel eigen wijze verslag van anderhalve eeuw ziekenhuiszorg in de regio Weert.
Lees meer over dit bezoek en de jubileumuitgave in het nieuwsbericht van het SJG: Jubileumboek: 150 jaar trotse geschiedenis.