Opvang mensen uit Oekraïne in klooster Nieuwenhof Moergestel

Klooster Nieuwenhof in Moergestel wordt tijdelijk beschikbaar gemaakt voor de opvang van mensen uit Oekraïne. Tussen de 28 en 38 mensen kunnen er waarschijnlijk – na wat aanpassingen in het gebouw – een á twee jaar wonen. Als de instroom uit Oekraïne afneemt, kan het klooster ook gebruikt worden voor statushouders met een vergunning om in Nederland te blijven. De gemeente Oisterwijk en de eigenaar van het klooster, de Van der Weegen Bouwgroep, zijn over deze plannen in gesprek. De congregatie is verheugd dat het leegstaande klooster op korte termijn ingezet kan worden om de nood van medemensen te verlichten. Ook tijdens hun actieve periode van inzet voor de maatschappij was de opvang van kwetsbare mensen een van de speerpunten van de zusters. Klooster Nieuwenhof is recent  aan Van der Weegen overgedragen voor herbestemming.