Koning opent Brabants Kloosterjaar

Koning Willem-Alexander heeft gisteren – digitaal – de opening verricht van het Brabants Kloosterjaar. In 2021 vieren vier kloosters feest: de zusters Clarissen zitten 300 jaar in Megen (wat toen nog bij Brabant hoorde), de orde van de Norbertijnen werd 900 jaar geleden opgericht, de Norbertinessen in Oosterhout bestaan 750 jaar en de Kruisheren zetelen al 900 jaar lang in Sint Agatha. Reden voor de provincie om dit jaar het kloosterleven in Brabant in het voetlicht te zetten. Er wordt een 330 km lange wandelroute langs kloosters uitgezet, er komt een theatershow waarin een nieuwe orde wordt gesticht en worden verhalen opgehaald bij kloosterlingen die in een podcast worden verwerkt. In een van de podcasts komt het verhaal van zr. Antonette van Uden aan de orde, een van onze Zusters van Liefde.

Op Brabants Kloosterleven kunt u meer lezen over het jaarprogramma. Hier kunt u ook de opening terugkijken; zeer de moeite waard.