Oude Knot-es uit kloostertuin vertelt…

Zoals iedereen een sterrenbeeld heeft, zo is ook iedere geboortedatum gekoppeld aan een boom. Maarten Hutten van buitenschoolse opvang (BSO) Berezoon, laat de kinderen die hij begeleidt graag kennismaken met ieders eigen boom. Voor Floris, de jongste van het groepje, is dat de knot-es. En laten er nu drie 130-jarige knot-essen in de kloostertuin van de zusters aan de Oude Dijk staan!

Een bezoekje was zó geregeld. Maarten laat de boom aan Floris vertellen: “De Es is altijd al een belangrijke boom geweest. In de oudste verhalen uit IJsland, de verhalen van de Edda, komt al een Es voor: Ygdrassil, de boom van het leven, die met zijn takken de hele lucht omhoog hield. Dat kan ik niet hoor, mijn buren en ik zijn in deze vorm gesnoeid door mensen en onze takken worden door een metalen paraplu omhoog gehouden. Gelukkig maar, we zijn al een jaartje ouder….”