Afscheid van de Groene Letters

Op donderdagmiddag 7 november 2019 verzamelde een groep zusters en medewerkers zich op het voorterrein van het woonzorgcentrum aan de Kloosterstraat 10 in Tilburg. Tussen sloopafval, bouwbusjes en een oranje hijskraan waren zij die middag getuige van het verwijderen van ‘de groene letters’ boven de centrale ingang van het gebouw.
Het middendeel van woonzorgcentrum Mater Misericordiae wordt afgebroken. De sloop vordert gestaag.
De letters zijn verwijderd
“Mater Misericordiae, Moeder van Barmhartigheid. Onder deze naam door, in deze groene letters, gingen wij, zusters en medewerkers, tientallen jaren naar binnen en kwamen we thuis bij elkaar. Vandaag worden deze letters verwijderd,” sprak provinciale overste Zr. Marie-Thérèse Brinkmann tijdens de afscheidsceremonie.
De naam blijft bestaan
Nadat de letters van de gevel gehaald waren, zongen de zusters stemmig het ‘Salve Regina’. Om vervolgens het glas te heffen op dit memorabele moment.
Ook al verdwijnen de letters, de naam blijft bestaan. Aan de Oude Dijk is die alweer te zien, boven een nieuwe voordeur van het nieuwe verpleeghuis.