Decembernummer Zusters is uit!

Het decembernummer van Zusters is uit! Dat betekent dat u kunt lezen hoe zr. Baltazarina terugkijkt op haar 100-jarige leven, hoe het Annelies Rosier bevalt na een half jaar een van de pastores van de Zusters van Liefde in Tilburg te zijn en hoe het meterslange wandobject in de nieuwbouw tot stand is gekomen.

Ook uit Raalte bericht; een verslag van de verhuizing van de zusters naar woonzorgcentrum Stevenskamp waar zij gedurende de renovatie van Angeli Custodes in Raalte verblijven.

Dat de Zusters van Liefde in de hoofden en harten gesloten zijn van de inwoners van Weert, blijkt uit het eerbetoon dat zij kregen in de tentoonstelling en het jubileumboek over 150 jaar Sint Jans Gasthuis. Zr. Marinette – die er decennialang hoofd van de OK was – mocht als eerste het jubileumboek in ontvangst nemen.

Het oude gebouw Mater Misericordiae verdwijnt dan wel, de naam blijft behouden. De groene letters zijn onder grote belangstelling van het pand gehaald en behoed voor de sloop. Waar ze zijn gebleven? Dat leest u in het decembernummer!

Pastor Theo te Wierik verzorgt in dit nummer de rubriek Ons Charisma. En we zwaaien het jaar uit met een lied van Bram Vermeulen: De Steen.

Fijne feestdagen aan allen en een mooi 2020!