“Dat we een zegen zijn voor elkaar” en de waarde van vriendschap

In deze eerste maand van het nieuwe jaar, schrijft zuster Mariëtte Kinker – een van de Provinciaal Bestuursleden – het blog. Met de hoopvolle woorden “dat we voor elkaar een zegen zijn” en een inspirerende tekst over hoe waardevol vriendschap is. 

 

2020 – een gloednieuw jaar voor ons allen. Ieder mens beleeft die overgang van het oude naar het nieuwe jaar op haar eigen manier, afhankelijk van wat het afgelopen jaar je  heeft gebracht. Woorden als vreugde, verdriet, dankbaarheid, angst, verbondenheid, onzekerheid en medeleven zijn vast wel woorden, die we allemaal herkennen. Voor ons allen was 2019 een jaar met veel onzekerheid en onrust door de vele verhuizingen en de  overlast van de bouwwerkzaamheden. Maar het was ook een bijzonder jaar, waarin na een lange voorbereiding de nieuwe gebouwen in gebruik zijn genomen en zijn gezegend door Pastor Theo Te Wierick. Mede namens Zr. Marie-Thérèse en Zr. Celine wens ik u allen een gezegend, liefdevol en kleurrijk  2020 toe. Tijdens de Nieuwjaarsbijeenkomst in de tuinkamer op 6 januari  sprak ik ook deze wens uit met deze toevoeging: “Mogen we dit nieuwe jaar voor elkaar een zegen zijn, bij alles wat we te doen hebben en alles wat we gaan meemaken.” Natuurlijk gaan we weer van alles beleven in ons persoonlijk leven en in onze gemeenschap.  De komende weken zullen we er getuigen van zijn dat onze vertrouwde entree met receptie en de hele centrumbouw worden afgebroken. We zullen het horen en we zullen het zien met een gevoel van weemoed, pijn en misschien wel een traan. Ons zo vertrouwde gebouw is verdwenen.  Dat gaan we samen meemaken in het begin van dit nieuwe jaar. Ook dan kunnen we voor elkaar een zegen zijn. En dit jaar is ook ons Provinciaal Kapitteljaar, een Congregationeel  gebeuren, dat we samen gaan voorbereiden. Laten we er samen een hoopvol, waardevol en sprankelend jaar van maken.

zuster Mariëtte Kinker

Een tekst ter illustratie:

Hoe waardevol de vrienden, vriendinnen en medezusters, die je trouw blijven.

Hoe waardevol de mensen met wie je stil kunt zijn.

Hoe waardevol de naasten, de medewerkers op wie je kan bouwen.

Ze bewaren je, ze houden je overeind ze houden je gaande.

Hoe waardevol de steun uit soms onverwachte hoek.

Als zoveel wankelt, als zoveel onzeker is, als zoveel je vermoeit.

Hoe waardevol de mensen die doen wat ze zeggen.

Ze behoeden je als je de weg gaat die gegaan moet worden.