Een mens leeft niet van brood alleen

Vandaag, maandag 4 januari 2022, sprak provinciaal overste zr. Mariëtte Kinker tijdens de woord- en communieviering haar nieuwjaarsrede uit. Een rede met bemoedigende woorden voor medezusters en medewerkers, een rede ook met oog voor de realiteit. De congregatie bestaat dit jaar 190 jaar. Al die jaren hebben de zusters zich met hart en ziel aan liefdewerken gewijd. De realiteit is nu dat de zusters de weg van voltooiing gaan. “We verhuizen, we verliezen medezusters, we leveren in op gezondheid en vitaliteit, we ruimen op en stoten af wat weg kan.” Somber vooruitzicht? Nee hoor. “Het gaat erom hoe we onze weg gaan. We hebben God én elkaar nodig. We blijven omkijken naar elkaar, zorgen voor elkaar, blijven met elkaar in gesprek. Dat vervult me met vertrouwen in de toekomst.”

Namens het provinciaal bestuur en alle Zusters van Liefde: een liefdevol, vreugdevol en gezegend nieuwjaar gewenst!