Rent-a-Sister: in dialoog met de Zusters van Liefde

Het kloosterleven in Brabant kent een lange geschiedenis en in dit Brabantse kloosterjaar is daar veel aandacht voor. Toch is voor velen is het kloosterleven omgeven met vragen. Vragen als, ‘waarom en hoe treed je toe tot een kloostergemeenschap’, ‘hoe ziet het dagelijkse leven er uit’,  ‘wat voor kleding wordt er gedragen’ en ‘zuster, kunt u ook… of mag u ook…..’.

Bent u ook nieuwsgierig of benieuwd naar het antwoord op deze en meer vragen? Op 11 en 16 november organiseert het TijdLab (Bibliotheek LocHal en Stadsmuseum Tilburg) samen met de Zusters van Liefde een samenkomen waarin twee van de zusters aan de hand van objecten vertellen over hun leven en werk als kloosterzuster. Een unieke gelegenheid om hun verhalen te horen en hen persoonlijk te ontmoeten. Vragen staat vrij.

Data en tijd

11 november van 10.30 tot 12.00 uur en 16 november van 14.00 tot 15.30 uur (met een kopje koffie/thee bij ontvangst)

Locatie

StemmingMakerij in de Bibliotheek LocHal (eerste verdieping)

Kosten

geen

Aanmelden

per mail onder opgave van datum bijeenkomst en aantal personen via tijdlab@bibliotheekmb.nl