Het goede zal telkens weer wegen zoeken

De weg naar het provinciaal kapittel zien de zusters als een reis. Als symbool voor deze reis is gekozen voor een paardenbloem. Een gewone bloem, die het ver kan schoppen. De paardenbloem is ijzersterk en komt over de hele wereld voor. Tijdens de bloei is de paardenbloem een voedselbron voor insecten en met zijn wortels maakt hij de bodem vruchtbaar. Als pluizenbol stuurt hij zaadjes op weg, die zich met de wind laten meevoeren en terechtkomen in vruchtbare bodem.

Zoals de pluizen steeds nieuwe wegen zoeken en vruchtbare grond aantreffen, zo zoeken en vinden ook de zusters steeds vruchtbare grond. Voor hun charisma, hun religieuze leven, hun Godsvertrouwen. Zodat daarin hun boodschap van eenvoud en barmhartigheid steeds opnieuw tot bloei kan komen. Die vruchtbare grond is er al sinds 1832.

Zoals de zaadjes van de paardenbloem zijn ook de zusters ‘uitgewaaid en hebben zij ‘hun werk gedaan in alle windstreken. Nu keren ze terug naar hun wortels. Wortels die bijdragen aan een vruchtbare bodem. Daarom kunnen de zusters vol vertrouwen zeggen: Het goede zal telkens weer wegen zoeken.