Een warm bed voor iedereen

Veel kinderen uit arme gezinnen in Tilburg hebben geen bed om in te slapen. Een nood die niet zou mogen bestaan. Maar dat dit wel degelijk de realiteit is, vertelde Marja Wittenbols (bekend van de stichting Leergeld) enige tijd geleden. Ook in een rijk land als Nederland bestaat armoede: te weinig geld om de huur en energie te betalen, veel schulden, niet voldoende gezond eten en geen bed om in te slapen.

“T Elftal tegen Armoede”-Tilburg maakte zich hier zorgen over en vond serviceclub Lions Regte Heide bereid hen met de aanschaf van bedden, matrassen en beddengoed te helpen. Met behulp van welzijnsorganisatie ContourdeTwern en de inzet van vele vrijwilligers zijn de bedden geplaatst. Toen bleek dat er nog meer bedden nodig waren, hebben de Fraters van Tilburg geholpen. En ook de Zusters van Liefde steunen dit beddeninitiatief. Een bed om in te slapen voor ieder kind in Tilburg; dat is het doel. Voor deze kinderen is er iets wezenlijks veranderd: ze kunnen lekker slapen en gaan daardoor uitgerust naar school. Ze durven vriendjes uit te nodigen, omdat ze zich niet meer schamen voor hun kamertje waar voorheen alleen een matras lag. En de ouders? Die zijn dankbaar. Het besef dat hun nood gezien en deels opgelost is, is een grote troost.