Feestelijke opening verpleeghuis en appartementencomplex

Op donderdag 19 september 2019 zijn de nieuwe gebouwen aan de Oude Dijk 5 en 7 officieel geopend. Onder luid applaus van zusters, medewerkers en genodigden ging de vlag in top. Het nieuwe verpleeghuis en appartementencomplex voor zorgbehoevende zusters zijn na de opening ingezegend. Het was een feestelijke, zonnige dag! 
In mei en juli 2019 verhuisden 61 zusters naar de nieuwe gebouwen. Nu zijn de twee gebouwen officieel en feestelijk in gebruik genomen.
Bijzonder borduur kunstwerk
In de middag is een bijzonder kunstwerk onthuld, ontworpen en uitgevoerd door kunstenares Henriëtte Wiessing. Zij verwerkte borduurwerken van zusters in een prachtig wandobject. De kunstenares voegde er met naald en draad eigenhandig de tekst van het ‘Salve Regina’ aan toe. Dit lied zingen zusters van oudsher samen bij bijzondere gelegenheden. Zo ook tijdens deze gedenkwaardige dag.
Fotografie: © Marjo van de Peppel, byMarjo.nl
Zr. Marie-Thérèse Brinkmann, provinciale overste, Zr. Mariëtte Kinker en Zr. Celine Welten hijsen de vlag ter gelegenheid van de opening van het nieuwe verpleeghuis en appartementencomplex aan de Tilburgse Oude Dijk.
Fotografie: © Marjo van de Peppel, byMarjo.nl
Pastoor Theo Te Wierik zegent de kruisbeeldjes van de zusters in de hal van het nieuwe verpleeghuis.
Meer foto’s van deze gedenkwaardige dag vindt u in de foto-albums: